A francia nyelv az újlatin nyelvek csoportjába tartózik, ugyanúgy, mint az olasz, a spanyol, a portugál és a román.
Franciául beszélnek elsősorban Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban, Svájban, Kanadában és még 50 államban, összesen 300 millióan és ebből anyanyelvként körülbelül 78 millióan.
A nyelv kb. 35 000 szóból álló alapszókincse mintegy 13%-a jövevényszó. Leginkább az angol, az olasz és az ónémet nyelvekből találhatók hasonlóságok, de az arabból, a spanyolból és a hollandból is.
A francia a hivatalos nemzetközi nyelve: az ENSZ-nek, az Európai Uniónak, a FIFA-nak, valamint a posta, a divat és a balett hivatalos nyelve is.

2011. január 17., hétfő

A francia nyelv tanulása

A francia nyelv tanulásakor elsősorban a szavak kiejtése okozhat nehézségeket, mivel a franciában az írás és a kiejtés sokszor teljesen eltérő. Nagyon sok betűket "elharapnak" vagy ki sem ejtenek, vagy éppen teljesen másképp ejtenek egy utána következő betű miatt, vagy egy ékezett miatt.
Én azt javaslom, hogy minél hamarabb megszokjuk a francia nyelv sajátosságait, hogy először francia nyelvű dalokat hallgassunk akár felirtózva vagy a dalszövegeket lesve, mert így jobban és tisztábban lehet hallani vagy felismerni a szavakat, mintha egy filmet, vagy a tv-t néznénk.(Az már egy magasabb fázis.)

Sok sikert a tanuláshoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése